Blitz-interviu cu pivotul de 2,12 metri care are procentaj maxim la aruncările de trei puncte

Blitz-interviu cu pivotul de 2,12 metri care are procentaj maxim la aruncările de trei puncte

Echipa națională de baschet masculin a ajuns la al șaselea succes consecutiv, după ce ieri a învins Cipru (89-63), în penultima etapă (a V-a) din faza a treia a precalificărilor la Campionatul European 2021. Meciul a avut loc la Ploiești, iar cei doi componenți ai echipei noastre, fundașul Mirel Dragoste și pivotul Bogdan Popa, au făcut din nou parte din cinciul de start

Noul nostru pivot (212 cm) a dovedit încă o data că este și un excelent marcator de la semicercul de 6.75 metri. El a înscris ieri 22 de puncte pentru naționala de seniori, cu procentaj 100% la aruncările din acțiune – 6/6, la 3 puncte; 1/1 – la două puncte, la care a adăugat două „libere” (2/4), două recuperări, două pase decisive și o intercepție, în 17 minute și 50 de secunde pe teren. Și în precedentul meci, cel cu Slovacia, Bogdan Popa a avut procentaj maxim la „trițe”, 3/3. 

Mirel Dragoste a jucat 19 minute și 31 de secunde și a adunat două puncte, două recuperări și 4 pase decisive. 

România are trei succese în ultimele trei partide din faza a doua a calificărilor, la care a adăugat trei victorii din trei meciuri, în faza a treia. Tricolorii sunt la 40 de minute distanță de calificarea în faza principală a preliminariilor. Ei vor juca miercuri, 21 august, în Slovacia (la Bratislava), unde le este suficientă chiar și o înfrângere la mai puțin de 17 puncte diferență.

– Bogdan, ai înscris 22 de puncte la nationala de seniori. E cel mai bun meci din cariera ta?

Aș putea spune că da, vorbind la nivel de seniori…

– Pare că ești intr-un vârf de formă. Cum ai reușit să-l atingi?

Nu este nici un secret. Am muncit cot la cot cu colegii mei, iar antrenorul îmi oferă încredere. Încrederea contează foarte mult.

– Reușești ca pivot foarte înalt multe aruncări de trei puncte. Cum se face că esti atât de „specializat” si in jocul de afară?

Este un talent pe care îl dețin de când mă știu (n. r. zâmbește). Mereu mi-a plăcut să joc de afară.

– Cum vezi meciul cu Slovacia?

Va fi un meci dificil. Cu siguranță mai greu decât cel de la noi de acasă, dar plecăm cu aceeași motivație ridicată și cu dorință mare de calificare.

Lasă un răspuns

Close Menu