A început campionatul U18. Baschet SCM Timişoara, într-o grupă foarte puternică

A început campionatul U18. Baschet SCM Timişoara, într-o grupă foarte puternică

Juniorii mari – sub 18 ani – sunt primii baschetbaliști ai clubului nostru care au jucat meciuri oficiale în sezonul 2019/2020. Trupa pregătită de Petru Czmor a jucat trei partide în turneul de la Oradea, disputat sâmbătă și duminică.

Echipa noastră face parte dintr-o grupă foarte puternică, împreună cu campioana en titre, U-BT Cluj-Napoca, cu una dintre protagonistele ultimelor ediții de campionat, LPS Bihorul CSM Oradea, și cu ACS Wild Cats Baia Mare. Campionatul se desfășoară sub formă de turnee, sistem fiecare cu fiecare.

În primul joc, alb-violeții au învins gruparea din Baia Mare, cu 86-56, apoi au cedat cu gazdele de la LPS Bihorul CSM, 78-58, pentru ca în meciul al treilea să se incline în fața campioanei din Cluj, 82-42.

Va fi un sezon dificil, deoarece noi avem aproximativ o jumătate de lot compus din jucători cu un an mai mici decât limita de vârstă, adică sunt U17. Au revenit câțiva dintre băieții născuți în 2002, iar o noutate care ne ajută este aceea că sunt acceptați pe foaie doi jucători de la o categorie superioară, U20. Noi stăm bine tactic, dar mi-e teamă să nu fim dominați fizic, în condițiile în care avem atâția jucători fragezi ca vârstă. Sunt mulțumit spre foarte mulțumit de faza defensivă, însă mai avem de lucrat pe momentele de atac.

Petru Czmor, antrenor SCM Timișoara U18

Pentru echipa U18 au evoluat Bogdan Penciu și Robert Schipor, baschetbaliști incluși deja în circuitul echipei de seniori. Ei au fost printre cei mai valoroși jucători ai turneului de la Oradea. „Toți băieții văd că dacă muncesc la antrenamente și se pregătesc bine, ușa echipei mari e deschisă. Pe de altă parte, aportul lui Bogdan și al lui Schipor la ședințele de pregătire este important, ei fiind obișnuiți cu metodele și cu intensitatea de la seniori”, a completat „Pidi” Czmor.

Campionatul U18 este organizat pe nouă grupe a câte patru echipe. Primele două clasate se califică în faza următoare, acolo unde merg și cele mai bune șase locuri III. Următorul turneu din grupa echipei noastre – Grupa 1 – se va organiza peste două săptămâni, într-o localitate încă nedesemnată.

Lasă un răspuns

Close Menu