Un component al generaţiei 1987 oferă aruncarea simbolică de start la meciul cu alb-violeţii din Piteşti

Un component al generaţiei 1987 oferă aruncarea simbolică de start la meciul cu alb-violeţii din Piteşti

Echipa noastră începe mâine al 33-lea sezon consecutiv în prima divizie. În mai 1987, o formație cu mulți sportivi din această parte de țară promova în Divizia A, în urma unui turneu care a avut loc la Arad.

Printre pivoții echipei se afla și Octavian Isaicu (născut la 28 aprilie 1963), un jucător adus de la CSS Deva. Venise în orașul de pe Bega încă din 1981, de la vârsta de 18 ani, la echipa care atunci se numea Politehnica Timișoara. În 1985 a promovat în prima ligă cu Comerțul Timișoara, formație care nu a fost înscrisă apoi în elită din cauza faptului că nu a îndeplinit condițiile de talie. „Aveam nevoie de trei jucători de peste doi metri, dar pe Erwin Fried l-au scos cu 1.99 la măsurătoare”, spune pivotul de 212 cm.

În cele din urmă, a promovat și în 1987, cu Elba Timișoara, grupare cu care a jucat patru sezoane în elită. „În 1991, a fost din nou o mineriadă. În momentul acela, mi-am spus că viitorul meu cel puțin pe termen mediu nu era în țară. Aveam deja 28 de ani, mă îndreptam spre finalul carierei și am plecat în Canada”, ni s-a confesat Tavi Isaicu. Nu a mai jucat baschet acolo, s-a căsătorit în 1994 și are doi copii, Victor și Cristina, absolvenți de universitate. Locuiește în Toronto, lucrează pentri IBM Canada și nu scapă nici un prilej de a se întâlni cu foștii colegi, când vine în România.

„Îmi amintesc cu mare drag acea echipă din 1987. Aveam o unitate de grup greu de întâlnit: toți eram prieteni, nu existau individualități”

Octavian Isaicu

Vă invităm la sală, să faceți cunoștință cu Octavian Isaicu, unul dintre pivoții minunatei generații a promovării, cea din 1987. Tavi este invitatul nostru pentru aruncarea simbolică de start a partidei Baschet SCM Timișoara – BCMU FC Argeș Pitești, care se joacă sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 18,45.

Foto: Octavian Isaicu (în centru, nr. 7), alături de Victor Scalețchi (stânga) și Zsigmond Bobroczky (dreapta, nr. 15)

Lasă un răspuns

Close Menu