„Leii” din Banat joacă sâmbătă pe terenul liderului neînvins

„Leii” din Banat joacă sâmbătă pe terenul liderului neînvins

Echipa noastră va da piept în etapa a 5-a cu U-Banca Transilvania, liderul la zi din grupa A a Ligii Naţionale de baschet masculin.

Partida se va desfăşura sâmbătă, cu începere de la ora 19, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, urmând să fie transmisă pe canalul de Youtube al Federaţiei Române de Baschet la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=laJBBJ3DfOY.

U-Banca Transilvania este singura formaţie neînvinsă în actuala ediţie de campionat, ocupând prima poziţia în clasament.

„Înaintea fiecărui meci avem acelaşi gând, de a învinge, însă dacă reuşim sau nu acest lucru depinde de foarte mulţi factori. Despre unii dintre aceşti factori putem să vorbim, despre alţii poate că este mai bine să nu vorbim. Cert este faptul că au rămas zece etape până la clasificarea în grupele 1-6 şi 7-12. Este un lucru oarecum greşit înţeles de lumea baschetului că această poziţionare în zona 1-6 este singurul lucru valabil. Într-un campionat extrem de puternic şi de echilibrat cum este cel românesc, unde bugetele sunt foarte mari, iar mai important decât asta este când şi cum primeşti sumele respective, cel mai normal este să vorbeşti despre play-off. A apărut o opinie eronată în care doar locurile 1-6 sunt adjudecate de echipe care muncesc, iar celelalte parcă fac totul greşit. Asta pune o presiune suplimentară pe echipe. Sunt formaţii care dispun de un lot valoros şi de o situaţie liniştitoare în ceea ce priveşte partea financiară şi sunt echipe care nu dispun de loturi atât de solide şi mai ales de o situaţie liniştitoare din punct de vedere financiar, cum este şi cazul nostru, aşa că acestea din urmă trebuie să lupte până la ultimul meci pentru a accede în grupa 1-6. Pentru noi, fiecare deplasare şi fiecare partidă jucată acasă este ca o finală. Aşa este şi meciul cu Clujul, pe care îl abordăm la victorie, fie că vom reuşi acest lucru sau nu”.

Dragan Petricevic

Baschet SCM Timişoara are 2-2 la general şi se află pe locul al cincilea.

Lasă un răspuns

Close Menu