Juniorii mari, deplasare în estul ţării

Juniorii mari, deplasare în estul ţării

Echipa noastră sub 18 ani va evolua în weekend-ul următor la primul turneu din cadrul grupei A-A a campionatului rezervat categoriei de vârstă menţionate.

În faza secundă a întrecerii naţionale participă 35 de cluburi repartizate în nouă serii.

Baschet SCM Timişoara a fost distribuită într-o grupă dificilă, din care mai fac parte U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Ştiinţa Bucureşti şi CSŞ Unirea Iaşi.

Echipa din Copou va organiza, sâmbătă şi duminică, primul turneu.

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca este campioana în exerciţiu la U18, iar Ştiinţa Bucureşti a cucerit, tot în sezonul trecut, medalia de argint în cadrul categoriei U16, lotul vicecampioanei făcând în această toamnă saltul în întrecerea juniorilor mari.

Cu gazda din Iaşi vom juca pentru prima dată.

Antrenorul Petru Czmor îi va avea la dispoziţie de la prima echipă pe Robert Schipor şi Bogdan Penciu.

„Iar am avut <noroc> la tragerea la sorţi, am căzut în grupă cu două dintre cele mai puternice echipe la această categorie de vârstă. Ne aşteaptă o deplasare de vreo 17 ore. Din păcate, pentru acest turneu ne-am pregătit având mulţi jucători absenţi de la antrenamente, bolnavi sau accidentaţi. Nu ne-am pregătit aşa cum mi-am dorit din cauza acestor probleme, dar mergem la Iaşi încrezători. Sperăm ca în afara echipei gazdă să mai prindem o formaţie pe care să o învingem. De la echipa mare îi voi avea la dispoziţie pe Schipor şi Penciu, jucători care ne ajută foarte mult. Vrem să vedem progres din partea celor care au participat la antrenamente şi o evoluţie bună de la cei sosiţi de la prima echipă”.

Petru Czmor, antrenorul grupei U18 de la Baschet SCM Timişoara

Alb-violeţii U18 vor juca sâmbătă cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ora 11,15) şi CSU Ştiinţa Bucureşti (ora 18,45), iar duminică vor da piept cu CSŞ Unirea Iaşi (ora 11,15).

Următorul turneu la categoria de vârstă U18 se va desfăşura în ultimul weekend din luna noiembrie, iar Baschet SCM Timişoara îşi va depune candidatura pentru organizarea acestuia.

În prima fază a campionatului, echipa noastră a obţinut două victorii (86-56 şi 99-53 cu ACS Wild Cats Baia Mare) şi patru înfrângeri (58-78 şi 57-88 cu LPS Bihorul Oradea şi 42-82 şi 55-82 cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca).

Lasă un răspuns

Close Menu