Victorie la Galaţi în prima manşă din turul secund al Cupei României

Victorie la Galaţi în prima manşă din turul secund al Cupei României

Baschet SCM Timişoara s-a impus cu scorul de 94-76 (18-13, 27-22, 27-19, 22-22), în această seară, pe terenul echipei CSM Galaţi, în prima manşă din turul secund al Cupei României.

„Leii” din Banat au controlat partida de la început până la sfârşit.

După ce a fost condusă cu 4-0, echipa gazdă, participantă în grupa valorică B a Ligii Naţionale de baschet masculin, a reuşit să egaleze în minutul 3, 4-4, alb-violeţii distanţându-se apoi pe tabelă.

Doar ultimul sfert nu a fost câştigat de echipa noastră, acesta încheindu-se la egalitate, 22-22.

Formula de start aliniată de staff-ul tehnic a fost următoarea: Pesakovic, Coconea, Brown, Mirkovic, Komatina.

Au evoluat toţi cei zece jucători trecuţi pe foaia de joc.

Principalul marcator în alb-violet a fost Amaury Gorgemans, autor a 22 de puncte. El a fost urmat, în ordine, de Adam Mirkovic (18p), Mirel Dragoste (12p), Nikola Pesakovic (11p), Troy Franklin (10p), Sherwood Brown (7p), Alexandru Coconea (6p), Milos Komatina (6p) şi Laszlo Lazar (2p). Bogdan Popa nu a marcat nici un punct.

La recuperări s-a evidenţiat Adam Mirkovic (7), iar cele mai multe pase decisive le-a livrat Nikola Pesakovic (7).

„A fost un meci exact cum m-am aşteptat să fie, la discreţia noastră din primul până în ultimul minut, cu momente bune şi cu momente mai puţin reuşite, asta pentru că echipa din Galaţi chiar practică un baschet frumos, plăcut ochiului. Noi am avut ocazia să rulăm mai mulţi jucători, să dăm minute unor băieţi care au evoluat mai puţin, cum ar fi Coconea şi chiar Lazar, care nu a jucat în ultimele etape şi este foarte important că a prins aceste minute. Este un meci pe care echipa noastră l-a tratat cu multă seriozitate, să nu creadă cineva că era suficient doar să ieşim pe teren pentru a face un galop de sănătate. Galaţi este între primele patru echipe din cealaltă grupă. Cu siguranţă vom avea un meci acasă în retur care nu va fi uşor şi în care va trebui să transpirăm serios pentru a-l câştiga”

Dragan Petricevic

Returul va avea loc miercurea viitoare, la sala „Constantin Jude”.

Lasă un răspuns

Close Menu