Două din două cu Steaua şi a cincea victorie consecutivă!

Două din două cu Steaua şi a cincea victorie consecutivă!

Baschet SCM Timişoara a câştigat şi importantul duel din etapa a 10-a cu Steaua Bucureşti, echipă pe care „leii” au învins-o de două ori în actuala stagiune baschetbalistică.

La ultima reprezentanţie din campionat în faţa propriilor suporteri în 2019, „leii” au reuşit să se impună cu scorul de 84-79 (22-20, 17-20, 23-21, 22-18).

Meciul a fost echilibrat, aşa cum s-a întâmplat şi în tur, când formaţia noastră a triumfat în capitală cu 83-81.

Staff-ul tehnic nu a putut conta în această seară pe aportul jucătorilor Adam Mirkovic şi Anders Abu Teir, ambii accidentaţi.

Iar în primul sfert a părăsit terenul acuzând o problemă medicală Alexandru Coconea.

El a fost înlocuit cu Bogdan Popa, care a pus pe tabelă 15 puncte, toate prin aruncări de la mare distanţă, având cinci reuşite din opt astfel de încercări.

Steaua a intrat cu avantaj minim la pauză, scor 40-39.

„Leii” şi-au văzut de treabă şi au clădit punct cu punct un succes important în lupta pentru ocuparea unei poziţii care să le asigure participarea în faza Top 6 a Ligii Naţionale de baschet masculin.

Ultimele două sferturi au fost câştigate la două şi, respectiv, patru puncte diferenţă, cu finalul pe muchie de cuţit.

Milos Komatina, găsit excelent sub panou de Troy Franklin, a mărit avantajul echipei noastre la trei lungimi, 82-79, când mai erau 13 secunde de joc.

La faza următoare, Mirel Dragoste, care recuperase mingea după aruncarea de trei puncte ratată de Ronnie Lee Harrell Jr, a fost faultat, ajungând la linia de „libere”. Le-a transformat pe ambele, stabilind scorul final: 84-79.

Cel mai bun marcator al echipei noastre şi totodată al meciului a fost Sherwood Brown, cu 25 de puncte, la care a adăugat şapte recuperări şi două pase decisive, pentru un indice de 30 la eficienţă.

La victoria din această seară au mai contribuit cu puncte Bogdan Popa (15), Amaury Gorgemans (11), Milos Komatina (10), Mirel Dragoste (9), Nikola Pesakovic (7) şi Troy Franklin (7).

Cele mai multe pase decisive le-a reuşit Troy Franklin (12), iar principalul recuperator al echipei noastre a fost Amaury Gorgemans (8).

Steaua Bucureşti l-a avut în „mână” pe Radosav Spasojevic (18 puncte).

Succesul din această seară este al cincilea consecutiv pentru Baschet SCM Timişoara, care a strâns cinci victorii în Liga Naţională de baschet masculin.

Echipa noastră ocupă în acest moment locul al patrulea, cu 15 puncte.

Meciul următor este programat vineri, cu începere de la ora 17,45 (Digi Sport), pe terenul lui Dinamo Bucureşti.

Lasă un răspuns

Close Menu