La un pas de victorie împotriva primei clasate

La un pas de victorie împotriva primei clasate

Aproape 30 de minute s-au aflat în avantaj „leii” din Banat în partida din această seară cu U-Banca Transilvania, disputată la sala „Constantin Jude” în cadrul etapei a 12-a Ligii Naţionale de baschet masculin – grupa valorică A, finalul aparţinând liderului din Cluj-Napoca, care s-a impus cu scorul de 92-89, bifând al 11-lea succes stagional şi consolidându-şi în urma acestui succes prima poziţie în clasament.

Baschet SCM Timişoara a câştigat primul sfert cu 30-18, l-a cedat pe al doilea cu 23-25, astfel că la pauza mare echipa noastră a beneficiat de un avantaj consistent.

A urmat a treia perioadă de joc, adjudecată de oaspeţi, scor 25-12, şi apoi un ultim sfert egal, 24-24.

Avantajul maxim în favoarea alb-violeţilor a fost de 12 puncte.

Un început bun de meci într-o zi specială din viaţa sa l-a avut Amaury Gorgemans. Pivotul belgian a devenit tată la primele ore ale dimineţii şi, în ciuda unui somn scurt şi târziu, şi-a ajutat colegii din teren. Copilul său, un băieţel, s-a născut la Timişoara.

Gorgemans a pus pe tabelă 13 puncte, la care a adăugat patru recuperări pentru 11 unităţi la rubrica eficienţă. El s-a evidenţiat în special în prima parte a jocului, când a contribuit la startul bun luat de echipa antrenată de Dragan Petricevic.

Principalul realizator în alb-violet a fost Troy Franklin, cu 23 de puncte, evidenţiindu-se din nou şi la pase decisive (6).

Ceilalţi marcatori în alb-violet au fost Sherwood Brown (19p), Nikola Pesakovic (13p), Milos Komatina (12p) şi Bogdan Popa (9).

Brown a reuşit cele mai multe recuperări – 9.

Nu au putut evolua Adam Mirkovic, aflat încă în perioada de recuperare, şi Alexandru Coconea, care acuză o toxiinfecţie alimentară.

Pentru „leii” din Banat urmează a doua manşă cu BCMU FC Argeş Piteşti din sferturile de finală ale Cupei României, partidă programată miercuri, cu începere de la ora 17 (Digi Sport), în sala „Trivale”.

Vă reamintim, în primul meci, disputat la Timişoara, a fost 91-66 în favoarea echipei noastre.

Lasă un răspuns

Close Menu