Cifrele unei calificări meritate

Cifrele unei calificări meritate

Trei victorii şi o singură înfrângere este bilanţul cu care Baschet SCM Timişoara şi-a asigurat prezenţa la turneul final al Cupei României.

Echipa noastră, câştigătoare a competiţiei în anii 2010 şi 2015, când se afla tot sub comanda lui Dragan Petricevic, a trecut în primul tur de CSM Galaţi cu 94-76 (în deplasare) şi 93-85 (pe teren propriu) şi a eliminat-o apoi pe BCMU FC Argeş Piteşti, impunându-se în prima manşă cu 91-66 şi înclinându-se aseară în sala „Trivale” cu 61-75.

Cel mai bun marcator în alb-violet în Cupa României este Sherwood Brown, cu o medie de 20.8 puncte pe meci, el aflându-se pe teren în toate cele patru partide disputate până acum în ediţia 2019-2020.

Americanul, aflat la al doilea sezon alături de Baschet SCM Timişoara, este şi cel mai bun recupetator din rândul „leilor”, cu şase mingi prinse sub cele două panouri, tot atâtea având şi colegul său Adam Mirkovic, care, din cauza unei accidentări, a evoluat în doar două meciuri, cele cu CSM Galaţi.

La pase decisive s-a evidenţiat Troy Franklin, cu o medie de 4.8 assist-uri pe meci. La această rubrică a statisticii, el este liderul formaţiei noastre şi în Liga Naţională, unde are un procentaj mai bun – 5.8.

Toţi cei 13 jucători aflaţi la dispoziţia antrenorilor Dragan Petricevic şi Cristian Bota au evoluat în măcar una dintre cele patru confruntări menţionate.

Cel mai utilizat dintre ei este Sherwood Brown, cu o medie de 35:58 de minute pe meci. El este lider şi la eficienţă, cu 23 de unităţi.

După o pauză de un an, Baschet SCM Timişoara revine în Final Four-ul Cupei României.

La precedenta apariţie, consemnată în ediţia 2017-2018, cu turneu final de opt echipe desfăşurat la Sfântu Gheorghe în perioada 10-13 februarie 2018, „leii” din Banat au fost învinşi în semifinale, scor 77-75, de U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, echipă care avea să cucerească trofeul după un ultim act cu CSM Oradea (64-61).

Baschet SCM Timişoara trecuse în faza anterioară, cea a sferturilor de finală, de CSU Atlassib Sibiu, scor 103-101.

Turneul final al ediţiei din acest an, a 66-a din istoria Cupei României, se va desfăşura în zilele de 8 şi 9 februarie.

Lasă un răspuns

Close Menu