„Leii din Banat” reiau meciurile oficiale

„Leii din Banat” reiau meciurile oficiale

Scurta pauză competiţională ia sfârşit şi pentru Baschet SCM Timişoara.

În etapa a patra din faza Top 6 a Ligii Naţionale de baschet masculin, echipa noastră va juca luni, de la ora 18, la sala „Constantin Jude”, cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti.

În cele două partide directe anterioare, de fiecare dată s-a impus echipa din capitală. Prima dată cu 81-64, pe 4 noiembrie, la Timişoara, apoi cu 84-76, în 20 decembrie, la Bucureşti.

Dinamo se află la două puncte în faţa noastră în clasamentul Grupei Roşii, având un meci mai mult disputat.

Ultimele partide oficiale disputate de cele două adversare de luni au avut loc în aceeaşi zi şi în aceeaşi sală. S-a întâmplat pe 9 februarie, la Cluj-Napoca, în semifinalele Cupei României. Baschet SCM Timişoara a fost eliminată atunci cu 71-88 de gazda U-Banca Transilvania, echipă care avea să cucerească trofeul, în timp ce Dinamo s-a înclinat în faţa campioanei CSU CSM Oradea, scor 72-76.

Este al patrulea meci programat într-o zi de luni în campionat pentru echipa noastră. Două au fost câştigate (84-73 pe teren propriu cu SCMU Craiova şi 83-81 în deplasare cu Steaua Bucureşti), alte două fiind pierdute (64-81 pe teren propriu cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti şi 82-100 în deplasare cu Steaua Bucureşti).

În pauza competiţională, Baschet SCM Timişoara a disputat trei amicale. S-a impus în două rânduri în faţa selecţionatei americane Overseas Scouting Combine (101-71 şi 88-75), partide jucate la sala „Constantin Jude”, şi a pierdut duelul de la Oradea cu formaţia maghiară Alba Fehervar (74-76).

În perioada menţionată, jucătorii Mirel Dragoste şi Bogdan Popa s-au aflat la echipa naţională, prinzând minute în confruntările cu Spania (20 februarie, Cluj-Napoca, înfrângere cu 71-84) şi Israel (24 februarie, Tel Aviv, înfrângere cu 63-87) din preliminariile FIBA EuroBasket 2021. Dragoste s-a evidenţiat în cea de-a doua partidă, când a venit de pe bancă şi a fost principalul realizator al României, cu 11 puncte.

Tot în pauza competiţională, Baschet SCM Timişoara s-a despărţit de Anders Abu Teir, care a decis să pună capăt carierei de baschetbalist.

Partida cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti de la sala „Constantin Jude” va fi transmisă de FRB TV. Şi la acest joc pregătim surprize pentru suporteri din partea partenerilor noştri.

Lasă un răspuns

Close Menu