Pasa proastă se prelungeşte | „În loc să ne concentrăm la ce avem de făcut începem să etalăm orgolii personale în teren”

Pasa proastă se prelungeşte | „În loc să ne concentrăm la ce avem de făcut începem să etalăm orgolii personale în teren”

Baschet SCM Timişoara a pierdut meciul cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti din etapa a 4-a a Ligii Naţionale de baschet masculin şi rămâne pe locul al şaselea în Grupa Roşie.

Scorul partidei disputate la sala „Constantin Jude” a fost 91-87 (26-23, 25-16, 17-26, 23-22) în favoarea echipei din capitală, a patra clasată, în urma trioului alcătuit din U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea şi BC CSU Sibiu, formaţii care s-au desprins în fruntea clasamentului fazei Top 6.

Dinamo a condus în cea mai mare parte a meciului, cu un avantaj maxim de 16 puncte, consemnat la 57-41.

„Leii” au avut forţa să revină pe tabelă, egalând şi chiar conducând la trei lungimi, 84-81, însă energia consumată pentru a reintra în joc şi-a spus cuvântul. Finalul a aparţinut lui Dinamo, ultima sirenă oprind tabela la o diferenţă de două posesii: 91-87.

Cel mai bun marcator în alb-violet a fost Troy Franklin, cu 19 puncte. Au mai înscris Milos Komatina (17p), Nikola Pesakovic (13p), Sherwood Brown (13p), Adam Mirkovic (10p), Laszlo Lazar (6p), Bogdan Popa (6p) şi Mirel Dragoste (3p). Au mai fost utilizaţi Alexandru Coconea şi Amaury Gorgemans.

„Trebuie să mai văd o dată acest meci, toate fazele şi aspectele, ca să pot spune mai mult. Ca o certitudine, este meritată victoria echipei din Bucureşti. Este mare păcat că de fiecare dată reuşim să ne deconcentrăm printr-o serie de contacte mai mult sau mai puţin permise. În loc să ne concentrăm la ce avem de făcut începem să etalăm orgolii personale în teren, lucru care nu ar trebui să caracterizeze o echipă care vrea să câştige un meci pe teren propriu. A fost un meci frumos, pentru noi mai ales în sferturile trei şi patru, când am revenit şi am avut chiar şansa victoriei. Nu am reuşit să o obţinem, dar mergem înainte şi sperăm să învingem în următorul meci. Jucătorii noştri trebuie să înţeleagă că unele lucruri fac parte din joc. Uneori, ei cred că sunt mai buni sau importanţi decât sunt în realitate. Baschetul este un sport de echipă, iar echipa noastră este alcătuită din jucători de valoare normală. Niciunul dintre jucătorii noştri nu este unul dintre vârfurile din campionatul intern. Atunci când ei cred că sunt mai buni şi nimeni nu are voie să-i împingă se pierde din concentrare şi din lucrurile prestabilite. Impresia mea, repet, este că Dinamo a meritat această victorie, cu o paranteză, că la fel de bine puteam să învingem şi noi la final, chiar dacă am fost conduşi cu 16 puncte la un moment dat. Putem vorbi despre două reprize diferite, dar pentru a învinge este nevoie să coborâm puţin din nori, să atingem pământul nu doar cu picioarele, ci şi cu fundul. Trebuie să înţelegem că dacă vom continua aşa nu vom avea rezultatul pe care ni-l dorim. Cred în continuare că noi putem atinge cel puţin un loc mai bun decât cel actual, dar este nevoie de mai multă disciplină pe teren uneori în joc. Nu vreau să spun că avem o echipă indisciplinată, ci că avem una alcătuită din jucători care la un moment dat pierd simţul modestiei pe teren. Este foarte uşor pentru jucători – pleacă acasă, iau statistica, primesc filmare de la meci şi taie fazele cele mai bune pentru a pregăti filmări în vederea sezonului următor. Antrenorul trebuie să vină mereu în faţă şi să dea explicaţii, să fie criticat. E ok, dacă asta presupune meseria de antrenor. Cred că ar trebui să fim cu toţii conştienţi că mai multă modestie în timpul meciului nu ar strica. Şi mă refer aici la modestia şi la jocul care ne-au caracterizat în sferturile trei şi patru şi care ne-au lipsit foarte mult în sfertul al doilea, acela a fost cel după care am pierdut foarte multă energie, iar la final a contat. Nu ratarea lui Adam Mirkovic a decis meciul, ci faptul că a trebuit să alergăm după minus 16 puncte. Nu am schimbat aproape nimic din punct de vedere tactic, ci am fost mai concentraţi la ce avem de făcut pe teren”, a declarat antrenorul Dragan Petricevic.

A fost a opta înfrângere consecutivă în meciurile oficiale, serie negativă care a pornit tot în urma unui eşec cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti.

Baschet SCM Timişoara va juca următorul meci tot la sala „Constantin Jude”. Duminică, de la ora 18 (Digi Sport), „leii” din Banat vor primi vizita echipei BC CSU Sibiu.

Lasă un răspuns

Close Menu