Leii din Banat

Baschet SCM TIMIȘOARA

Baschet SCM Timişoara este clubul reprezentativ al oraşului de pe Bega, având o istorie de peste jumătate de veac. Ultimul deceniu a adus cele mai mari performanţe – câştigarea Cupei României în anii 2010 şi 2015.

VIZIUNE

Dorim să transformăm baschetul în cel mai iubit sport din Timişoara şi să le furnizăm sportivilor noştri şi celor care vin din urmă o cultură care inspiră, educă şi creează viitori lideri.

MISIUNE

Baschet SCM Timişoara este o entitate sportivă dedicată practicării unui baschet spectaculos şi dezvoltării publicului baschetbalistic, urmărind creşterea numărului spectatorilor şi fidelizarea acestora.

Prin intermediul Academiei de Baschet pentru Timişoara dorim să popularizăm mişcarea baschetbalistică, determinând copiii să practice această disciplină şi oferind oportunităţi şi servicii de educare şi atingere a potenţialului maxim, dar şi integrând jucătorii crescuţi în şcoala noastră de baschet în echipa din Liga Naţională.

Totodată, datorită faptului că de-a lungul anilor am furnizat jucători tuturor categoriilor de vârstă ale naţionalelor României, Baschet SCM Timişoara şi-a propus să devină cea mai puternică pepinieră de baschet din această parte de ţară. Pentru îndeplinirea acestor obiective avem în vedere implicarea a câtor mai mulţi investitori privaţi în finanţarea şi administrarea secţiei noastre, dar şi atragerea de fonduri externe prin proiecte de finanţare UE.

În îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare, administrare şi promovare a jocului de baschet şi a brandului Baschet SCM Timişoara căutăm să fim cât mai sustenabili. Astfel, intenţionăm să oferim tinerilor din Timişoara şi nu doar lor noi oportunităţi de voluntariat şi de internship în cadrul secţiei noastre.

VALORI

Credem în pasiunea cu care jucăm baschetul şi suntem total dedicaţi acestui sport. Le oferim cea mai bună educaţie şi o identitate copiilor de la Academia de Baschet pentru Timişoara. Le sădim mândria de a reprezenta Timişoara, precum şi respectul pe care dorim să-l arate partenerilor de întrecere. Considerăm că doar aşa se poate atinge excelenţa şi integritatea în baschet.

OBIECTIVE

Pe termen scurt:
• calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale
• calificarea la turneul final al Cupei României
• creșterea mediei de spectatori cu 20%

Pe termen lung:
• obţinerea unui trofeu – campionat, Cupa României – în următorii trei ani
• participarea în cupele europene
• integrarea în echipa de seniori a tinerilor crescuţi la şcoala noastră de baschet

Close Menu